• Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije
 • Slike iz D.I.M.Š.O. d.o.o. galerije

Tehnike grijanja

Ovlašteni smo predstavnici tvrtke CENTROMETAL d.o.o. te zastupamo cjelokupni asortiman tehnike grijanja

Toplozračne i toplovodne sobne peći za loženje drvenim peletima!

 

Centropelet Z8 i Z12 - Toplozračne pelet sobne peći Centropelet Z8 i Z12 modernog su dizajna, visoke učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi većem ugođaju u prostoriji.Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač sa velikim LCD ekranom te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor toplozračnog grijanja.

CentroPelet ZS12 - Kompaktne toplozračne pelet sobne peći CentroPelet ZS12 svojim izgledom pristaju u svaki dom. Visoke su učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi još većem ugođaju u prostoriji. Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač sa velikim LCD ekranom te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor toplozračnog grijanja.

CentroPelet ZV14 - Toplovodne pelet sobne peći CentroPelet ZV14  modernog su dizajna, visoke učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi većem ugođaju u prostoriji.Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor kombinacije toplozračnog i toplovodnog grijanja.

CentroPelet ZV18-30 - Toplovodne pelet sobne peći CentroPelet ZV18-30 modernog su dizajna, visoke učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi većem ugođaju u prostoriji.Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor kombinacije toplozračnog i toplovodnog grijanja.

 

Pel-Tec (12 – 48 kW)

Čelični toplovodni kotlovi EKO-CKSČelični toplovodni kotao PelTec namijenjen je za loženje drvenim peletima. U kotao je ugrađen plamenik za izgaranje drvenih peleta sa funkcijom automatske potpale i samočišćenja što omogućuje pouzdan rad i sa peletima lošije kvalitete. Funkcija automatskog čišćenja dimovodnih cijevi osigurava ujednačenu izmjenu topline te visok i ujednačen stupanj iskoristivosti kotla. Multifunkcionalna digitalna kotlovska regulacija u osnovnoj izvedbi nudi i mogućnost modulirajućeg rada kotla te kontrolu razine peleta u spremniku. Integrirana zaštita povratnog voda kotla osigurava besprjekoran rad kotla i kod nižih temperatura povrata. Verzija kotla PelTec-lambda ima serijski ugrađenu lambda sondu za dodatnu optimalizaciju procesa izgaranja. Spremnik peleta je sastavni dio kotla. Kotao se isporučuje u dijelovima zbog lakšeg unosa u kotlovnicu

 

KARAKTERISTIKE KOTLOVA PelTec:

 • Toplovodni kotao za centralno grijanje PelTec sa ugrađenim pelet plamenikom, snaga 12, 18, 24, 36, 48 kW.
 • Visoka iskoristivost kotla i mala potreba za održavanjem.
 • Niske emisije štetnih spojeva u dimnim plinovima.
 • Modulirajući rad kotla (30%-100%).
 • Automatsko čišćenje rešetke plamenika i dimovodnih prolaza.
 • Osjetnik temperature dimnih plinova i osjetnik razine peleta u spremniku.
 • Integrirana zaštita povratnog voda 4putnim elektromotornim miješajućim ventilom za direktne sustave grijanja i preko akumulacijskog spremnika (u sustavima sa više krugova grijanja potrebna hidraulička skretnica).
 • Multifunkcionalna digitalna regulacija sa ekranom osjetljivim na dodir upravlja radom kotla te može voditi jedan direktni krug grijanja i krug sanitarne vode.
 • Pražnjenje kutija za pepeo nakon potrošenih 2-3 spremnika (400-600kg).
 • Dodatna oprema: sobni termostat, GSM dojava stanja kotla i pelet spremnika, automatska dopuna pelet spremnika, vođenje rada kotla vanjskim kontrolerom…
 • PelTec-lambda je verzija kotla PelTec sa ugrađenom lambda sondom.

 

 

Kotlovi na Ulje / Plin

Čelični toplovodni kotlovi EKO-CKS toplinskog učinka od 150 do 380 kW namjenjeni su krutom gorivu, osiguravaju visoki stupanj iskorištenja kotla (iznad 75%), što ga čini štedljivim maksimalna radna temperatura kotla je 110°C a predtlak 4bara što omogućava veće sisteme grijanja.

Velika vrata i ložište osigurava loženje krupnim krutim gorivom te jednostavno čišćenje i održavanje.

Čelični toplovodni kotao EKO-CUP M3 Bd Čelični toplovodni kotlovi EKO-CUP M3 Bg Čelični niskotemperaturni toplovodni kotlovi EKO-NT

Isporučuje se zasebno tijelo kotla, zasebno oplata s toplinskom izolacijom što pojednostavljuje transport te smanjuje rizik od oštećenja. Spoj su modernih tehnologija i kvalitetnih materijala s jednostavnošću ugradnje i nadzora. Provjerena tehnička rješenja čini kotlove sigurnim i pouzdanim. Izrađeni po Europskom normom EN 303-5 te ISO 9001/2000 ....saznajte više

Toplovodni kotlovi

Čelični toplovodni kotlovi EKO-CKS

Čelični toplovodni kotlovi EKO-CKS nazivnog toplinskog učina od 150 do 380 kW predviđeni su za loženje krutim gorivom. Namijenjeni su grijanju srednjih pa do velikih objekata. Prepoznatljivi su po uspješnom spoju modernih tehnologija i kvalitetnih gradbenih materijala s jednostavnošću ugradnje i nadzora.

Niz provjerenih tehničkih rješenja čini ove kotlove sigurnim i pouzdanim u radu. Izrađeni su u skladu s Europskom normom EN 303-5.....saznajte više

Kombinirani kotlovi

Čelični toplovodni kotlovi CentroMini nazivnog toplinskog učina 14 kW predviđeni su za loženje krutim gorivom, uljem ili plinom te bio-gorivom (peletima). Namijenjeni su grijanju manjih objekata bilo kao osnovni izvor topline ili pak, što je danas sve češći slučaj, kao alternativni izvor.

kotaokotaokotao

Mogućnost jednostavne ugradnje plamenika i kotlovske regulacije te mogućnost rada u potpuno automatiziranom procesu s uljnim ili plinski plamenikom te postrojenjem za bio-gorivo, predstavlja posebnu odliku ovih kotlova. Izrađeni su u skladu s Europskom normom EN 303-5.....saznajte više

BIO-PEK B (17 / 23 / 29 kW)

BIO-CET B (18 / 24 / 30 kW) - Čelični toplovodni kotlovi BIO-CET B predviđeni su za loženje krutim gorivom, a namijenjeni centralnom grijanju objekata te kuhanju hrane. Izrađuju se u dvije izvedbe (sa i bez pumpe), nazivnog toplinskog učina 18, 24 i 30 kW. Prostoriju u koju su ugrađeni griju i kroz gornju grijaču ploču. Sam naziv “etažni” ne isključuje njihovo korištenje za zagrijavanje i više od jedne etaže, ako je potreba za toplinom u skladu s njihovim nazivnim učinom. Ugrađivati se mogu na zatvorene i otvorene sustave centralnog grijanja. Promjenom položaja rešetke ložišta jednostavno se prilagođavaju potrebama za grijanjem prostora. Moderan dizajn i dimenzije koje se uklapaju u standardne dimenzije kuhinjskih elemenata čine njihovu ugradnju prihvatljivom u kuhinji ali i u nekom drugom dijelu kuće ili stana, gdje postoji priključak na dimnjak. Izrađeni su u skladu s normom EN 12815 i ISO 9001/2008.

kotao

BIO-CET B (18 / 24 / 30 kW)

 

Čelični toplovodni kotlovi BIO-PEK B su predviđeni za loženje krutim gorivom, a namijenjeni centralnom grijanju objekata te pripremi hrane kuhanjem i pečenjem. Izrađuju se u dvije izvedbe (sa i bez pumpe), nazivnog toplinskog učina 18, 24 i 30 kW. Prostoriju u koju su ugrađeni griju i kroz gornju grijaću ploču. Moguć je odabir između kotlova s lijevim ili desnim priključkom na dimnjak. Sam naziv “etažni” ne isključuje njihovo korištenje za zagrijavanje i više od jedne etaže, ako je potreba za toplinom u skladu s njihovim nazivnim učinom. Ugrađivati se mogu u zatvorene i otvorene koje se uklapaju u standardne dimenzije kuhinjskih elemenata čine njihovu ugradnju prihvatljivom u kuhinji ali i u nekom drugom dijelu kuće ili stana, gdje postoji priključak na dimnjak. Izrađeni su u skladu s normom EN 12815 i ISO 9001/2008.

kotao

Elektro kotlovi

Toplovodni elektro kotao El-Cm Compact

Toplovodni elekro kotlovi El-Cm Compact proizvode se u širokom rasponu snaga, nazivnih toplinskih učina od 6, 9, 12, 15, 18, 21 i 24 kW. Predviđeni su za centralno grijanje manjih kuća ili stanova kao samostalni ili kao pomoćni izvor topline na električnu energiju. Danas se sve više koriste i za zagrijavanje potrošne tople vode u akumulacijskim i solarnim bojlerima, spajanjem na cijevni izmjenjivač bojlera.

Kotao El-Cm Compact, serijski je opremljen sa cirkulacijskom pumpom, ekspanzijskom posudom, sigurnosnim ventilom, sigurnosnim termostatom, tlačnom sklopkom, slavinom za punjenje i pražnjenje te digitalnom kotlovskom regulacijom. Bešuman rad i moderan dizajn čini ih prihvatljivim za ugradnju u bilo koji dio kuće ili stana, tim više što ne zahtjevaju ventilaciju ili dimnjak.

Korištenje modernih tehnologija izrade, kvalitetnih materijala gradnje, te provjerenih tehničkih rješenja koja uključuju i kontrolu postepenog upuštanja električnih grijača u rad, a sve zbog izbjegavanja strujnih udara u električnoj mreži, čine ove kotlove sigurnim i pouzdanim u radu. Proizvedeni su u skladu s normom ISO 9001/2000.....saznajte više

Regulacija

CentroKamin Kombi 29 kamini

Kotlovska regulacija Cm s ugrađenim regulatorima familije Elfatherm E6

Kotlovska regulacija Cm s ugrađenim regulatorima familije Elfatherm E8

....saznajte više
Akumulacijski spremnici

Akumulacijski spremnik CAS

Akumulacijski spremnici CAS namijenjeni su ugradnji u sustave centralnog grijanja uz kotlove na kruto gorivo (Bio-Tec, EKO-CK, EKO-CKB, CentroMini, EKO-CK Plus, EKO-CKB Plus, EKO-CKS) radi akumuliranja toplinske energije te ekonomičnijeg i efikasnijeg rada kotla.

Izrađuju se u tri veličine i četiri izvedbe:

 • » kao akumulacijski spremnik
 • » sa ugrađenim inox bojlerom za pripremu potrošne tople vode
 • » sa ugrađenom cijevnim izmjenjivačem za spajanje solarnih kolektora
 • » sa ugrađenim inox bojlerom i cijevnim izmjenjivačem

Ovakve izvedbe omogućuju istodobno korištenje više obnovljivih izvora energije što ih čini ekološki i energetski vrlo prihvatljivim. Uz ugrađene spremnike CAS loženje je moguće planirati u prihvatljivo vrijeme, a za slučaj blažih vanjskih temeratura grijanje prostora i zagrijavanje potrošne tople vode bez loženja kotla moguće je i više dana. Spremnici su izrađeni iz atestiranih materijala u skladu s normom ISO 9001/2000....saznajte više

Bojleri

Kombinirani toplovodni bojler SKB Digi

Kombinirani toplovodni bojleri SKB Digi, volumena 80, 100 i 120 litara sa ugrađenom digitalnom regulacijom namijenjeni su zagrijavanju i akumuliranju potrošne tople vode u kućanstvima, ugostiteljskim i drugim objektima gdje se javlja potreba za potrošnom toplom vodom. Mogućnost izbora zagrijavanja potrošne tople vode kotlovskim krugom spojenim na cijevni izmjenjivač bojlera ili pak ugrađenim električnim grijačem čini ove bojlere vrlo zanimljivim.

Posebna prednost ovih bojlera je ujednačen protok i pritisak potrošne tople vode neovisno o broju trenutno aktivnih izljevnih mjesta, što znači da npr. nečije korištenje potrošne tople vode neće prekinuti vaše uživanje pod tušem. Bojleri su izrađeni od nerđajućeg čelika čime su zagarantirani visoki higijenski uvjeti.

Prepoznatljivi su po uspješnom spoju modernih tehnologija i kvalitetnih gradbenih materijala s jednostavnošću ugradnje i korištenja. Niz provjerenih tehničkih rješenja čini ove bojlere sigurnim i pouzdanim u radu. Izrađeni su u skladu s normom ISO 9001/2000....saznajte više

Solarni kolektori

Pločasti kolektor serije CPK 7210N

Pločasti kolektor serije CPK 7210N predstavlja suvremen proizvod visoke kvalitete i suvremenog dizajna. Namijenjen je prvenstveno za sustave zagrijavanja potrošne tople vode i vode za bazene te za sustave centralnog grijanja s akumulacijom topline.

Pločasti kolektor CPK 7210N izrađen je od kvalitetnih materijala što mu omogućuje dugi vijek eksploatacije u svim vremenskim uvjetima. Uporabom visokoučinskih selektivnih premaza te jedne apsorberske ploče preko cijele površine kolektora, postiže se najbolji mogući prijelaz topline na osnovi maksimalnog korištenja površine kolektora....saznajte više

Hidroforske posude

Pločasti kolektor serije CPK 7210N

Hidroforske posude CH volumena 90, 140, 180 i 300 litara namijenjene su akumuliranju svježe pitke vode u kućanstvima, ugostiteljskim i drugim objektima gdje je potrebno imati na raspolaganju veću količinu vode pod određenim tlakom.

Često se primjenjuju i za akumuliranje vode u raznim tehnološkim procesima u industriji. Izrađene su od nerđajućeg čelika korištenjem modernih tehnologija što jamči visoke higijenske uvjete te pouzdanost u radu i dugi vijek trajanja.

Karakteristike hidroforskih posuda CH: Volumeni hidroforskih posuda: 90, 140, 180, 300 litara; Materijal izrade: nehrđajući čelik; Max. radni pretlak: 8 bara; Pripremljeni priključci za svu potrebnu opremu. Izrađuje se u skladu s normom ISO 9001/2000. Posjeduje sve potrebne certifikate....saznajte više

 

PELET SISTEMI - Pribor za centralno grijanje Cm Pelet - set (14 - 50 kW)

Cm Pelet-set 14 - 50 kW

Oprema za centralno grijanje Cm Pelet-set 14 - 50 kW namijenjena je za ugradnju na toplovodne kotlove CentroMini, EKO-CK, EKO-CKB, CentroPlus i CentroPlus-B, a predviđena je za loženje drvenim peletima.

Moguća je dogradnja automatskog sustava dobave drvenih peleta na nove ili već prije ugrađene Cm Pelet-setove. Cm Pelet-set i toplovodni kotao čine jednu funkcionalnu cjelinu, ''mini postrojenje'' predviđeno za loženje drvenim peletima. Radom ''mini postrojenja'' upravlja digitalna regulacija što korisniku pruža sigurnost i zavidan komfor.Ventilator i elektrogrijač smješteni u plameniku vođeni regulacijom automatski pale pelete te održavaju plamen. ...saznajte više

PELET SISTEMI - Pribor za centralno grijanje Cm Pelet - set (51 - 500 kW )

Cm Pelet - set (51 - 500 kW )

Oprema za centralno grijanje Cm Pelet-set 51 - 500 kW namijenjena je za ugradnju na toplovodne kotlove EKO-CKS, a predviđena je za loženje drvenim peletima.

Moguća je dogradnja automatskog sustava dobave drvenih peleta na nove ili već prije ugrađene Cm Pelet-setove. Cm Pelet-set i toplovodni kotao čine jednu funkcionalnu cjelinu, ''mini postrojenje'' predviđeno za loženje drvenim peletima....saznajte više

KOTLOVI ZA LOŽENJE PELETIMA
Čelični toplovodni kotlovi CentroMini

Cm Pelet-set 14 - 50 kW

Čelični toplovodni kotlovi CentroMini nazivnog toplinskog učina 14 kW predviđeni su za loženje krutim gorivom, uljem ili plinom te bio-gorivom (peletima).

Namijenjeni su grijanju manjih objekata bilo kao osnovni izvor topline ili pak, što je danas sve češći slučaj, kao alternativni izvor. Mogućnost jednostavne ugradnje plamenika i kotlovske regulacije te mogućnost rada u potpuno automatiziranom procesu s uljnim ili plinski plamenikom te postrojenjem za bio-gorivo, predstavlja posebnu odliku ovih kotlova. Izrađeni su u skladu s Europskom normom EN 303-5....saznajte više

Čelični toplovodni kotlovi EKO-CK

toplovodni kotlovi CentroMini

Čelični toplovodni kotlovi EKO-CK nazivnog toplinskog učina od 20 do 110 kW predviđeni su za loženje krutim gorivom, uljem ili plinom.

Namijenjeni su grijanju od najmanjih pa do velikih objekata bilo kao osnovni izvor topline ili što je danas sve češći slučaj kao alternativni izvor. Mogućnost jednostavne ugradnje plamenika i kotlovske regulacije predstavlja posebnu vrijednost ovih kotlova. Izrađeni s u skladu s Europskom normom EN 303-5. ...saznajte više

Čelični toplovodni kotlovi EKO-CKB

toplovodni kotlovi EKO-CKB

Čelični toplovodni kotlovi EKO-CKB nazivnog toplinskog učina od 20 do 50 kW predviđeni za loženje krutim gorivom, uljem ili plinom.

Članovi su familije EKO-CK kotlova, a posebnost im je ugrađeni bojler potrošne tople vode potopljen u kotlovskoj vodi. Ovo ga čini izuzetno zanimljivim, jer osigurava stalnu zagrijanost potrošne tople vode u bojleru bez dodatnih investicija. Mogućnost jednostavne ugradnje plamenika i kotlovske regulacije predstavlja posebnu vrijednost ovih kotlova. Izrađeni su u skladu s Europskom normom EN 303-5. ...saznajte više

Čelični toplovodni kotlovi CentroPlus

toplovodni kotlovi CentroPlus

Čelični toplovodni kotlovi CentroPlus nazivnog toplinskog učina od 25 i 35 kW imaju dva odvojena ložišta u zajedničkoj kotlovskoj vodi.

Lijevo ložište koristi se za loženje krutim ili tekućim gorivom, a desno za loženje peletima ili tekućim gorivom. Mogućnost kombinacije loženja krutim gorivom i automatskog uključivanja uljnog ili pelet plamenika u trenutku kada kruto gorivo ne zadovoljava potrebu za toplinom, čini ovaj kotao posebno interesantnim. ...saznajte više

Čelični toplovodni kotlovi CentroPlus-B

toplovodni kotlovi CentroPlus-B

Čelični toplovodni kotlovi CentroPlus-B nazivnog toplinskog učina od 25 i 35 kW imaju dva odvojena ložišta u zajedničkoj kotlovskoj vodi i ugrađeni inox bojler potrošne tople vode potopljen u kotlovskoj vodi.

Lijevo ložište koristi se za loženje krutim ili tekućim gorivom, a desno za loženje peletima ili tekućim gorivom. Mogućnost kombinacije loženja krutim gorivom i automatskog uključivanja uljnog ili pelet plamenika u trenutku kada kruto gorivo ne zadovoljava potrebu za toplinom, čini ovaj kotao posebno interesantnim. ...saznajte više